Tävlingen igår

Fille var så grymt fin hela dagen! En av de bästa tävlingarna nånsin tror jag!

På framridningen till LCn så var han sjukt stark och pigg. Galopperade på bra och hoppade väldigt bra på framhoppningen men som sagt väldigt stark. Jag fick en kommentar av min ridlärare att han såg helt galen ut, haha!
Men på banan taggade han ner lite grann men behöll den bra galoppen vi haft på framhoppningen och gud vad bra han hoppade! Mjukt och fint och han var med på noterna. Felfria i grunden så fortsatte i omhoppningen och jag jag svängde ganska snäva svängar men vi råkade rida rakt in i en blomma och det blev tvärstopp men vi tog hindret i trav och det gick lika bra det! Men det där tvärstoppet tog ju nån sekund men vi låg då tvåa. Jag red tyvärr väldigt tidigt i klassen men lyckades hålla mig placerad till de två sista ryttarna som peta ner mig. Lite surt att veta att om jag inte ridit in i blomman så hade vi antagligen blivit placerade men men sånt som händer ;)

Framridningen till andra klassen var han minst lika fin dock inte lika stark! På framhoppningen hoppade han super, han brukar vilja krypa nära men nu kunde jag trycka av honom så det kändes skönt.
Väl inne på banan hoppade han ettan super! Men vi tappade lite galopp mot tvåan, trean gick bra och sen var det kombinationen och jag råkade hålla honom för kort och inte trycka av honom. Så vi kom nära första och sen blev det två galoppsprång när det skulle vara ett och då kunde han inte riktigt hoppa ut så rev det med. Resten gick super!

Han var verkligen super fin hela dagen, lyssnade super och galopperade. Det gick tyvärr inge vidare för laget men men :)En bild ifrån igår. Haha sötisen!

Tagga tävling!

Idag är det tävling! På hemmaklubben till och med. För mig blir det LC och sen lagklassen (LB), alltså 80 och 90 för mig eftersom Fille är C-ponny ;)

I fredags var det hoppträning och det gick super! Vi hade lite markarbete och det vi skulle träna på var galoppen. En väldigt bra övning för mig och Fille eftersom galoppen har varit (och är fortfarande ibland) ett problem för det har gått för långsamt. Men det är ju inte bara att gasa eftersom han blir lätt flack och då river vi..
Men det gick väldigt bra faktiskt, lyssnade både fram och tillbaka och jag tycker vi fick till en hyffsat bra galopp :)
 sötisen igår kväll!

Nu ska jag dra ner för att fota första klassen, en LD. Hörs sen!

Bilder

Lite blandade bilder jag fotat (:


Elin och Pepsi
Hallå!

Tja, jag heter Alexandra fast det hade ni kanske redan listat ut genom att kolla på bloggnamnet men jaja. Jag är en 12 åring med häst- och fotointresse. Jag får ofta höra av två av mina närmsta kompisar att jag har små ögon och liten mun men annars är jag nog rätt normal. Eller det beror ju på vad man menar med normal ;)

Jag rider tre dagar i veckan på en häst som kallas Fille på Säva Ridcenter. Vi har tävlat upp till LB hoppning men ingen dressyr än så länge. Hoppas att vi kan komma ut på någon dressyrtävling snart också.

Jag kommer uppdatera när jag har något att skriva om eller vill skriva av mig!


mee :)

Kram Alexandra!


RSS 2.0